Traseul lui Rafael Nadal la Roland Garros 2022

Castigator a 13 Cupe ale Muschetarilor, marele tenismen spaniol debuteaza la editia din acest an de la Porte d’Auteuil cu australianul Jordan Thompson. Pare un meci destul de facil pentru Rafa, australianul nefiind deloc un iubitor al suprafetei rosii.

In turul al doilea, posibili adversari sunt elvetianul Stanislas Wawrinka, multiplu castigator de Grand Slam si fost castigator al Roland Garros, sau francezul Corentin Moutet, prezent pe tablou la turneul parizian cu ajutorul unui WildCard oferit de organizatori. Ar fi un tur 2, cel putin pe hartie, incendiar, daca l-ar intalni pe elvetian.

Runda a treia, daca se respecta ordinea favoritilor, o va disputa impotriva tenacelui olandez Botic van de Zandschulp. Totusi, este destul de plauzibil ca adversarul din turul al treilea pentru Rafa Nadal sa fie italianul Fabio Fognini, mult mai iubitor al ‘terre batue’ decat olandezul; jocul olandezului este construit in jurul serviciului, iar zgura europeana nu avantajeaza deloc jucatorii inalti, care se bazeaza exclusiv pe serviciu si forehand, ca olandezul.

Din optimi, lucrurile devin interesante pentru titratul tenismen spaniol. Cel mai probabil, adversarul sau va fi canadianul Felix AugerAliassime, un jucator extrem de interesant, antrenat chiar de unchiul lui Rafa Nadal, Toni. Este clar ca, daca va avea loc, va fi o intalnire extrem de interesanta, o intalnire intre generatii. Toni Nadal este antrenorul lui Rafael inca din copilarie, cei doi despartindu-se amiabil acum cativa ani, cand Toni a ales sa faca un pas in spate, pentru a se ocupa mai mult de academia lui Rafael Nadal din Mallorca.

Sferturile de finala vor fi incendiare: aici il va astepta, cel mai probabil, marele sau rival Novak Djokovic, favorit numarul 1 si numarul 1 mondial. Acest meci, daca va avea loc, va avea o insemnatate mare nu doar pentru acest turneu, ci si pentru istorie. Este arhi-cunoscuta lupta in 3 pe care Rafa, Nole si Roger o duc pentru suprematia all-time a numarului de trofee de Grand Slam, acesta fiind si principalul criteriul care duce la diferentierea jucatorilor de tenis.

In semifinale, cel mai probabil adversar este tanarul spaniol Carlos Alcaraz, revelatia anului 2022 in tenisul mondial masculin. Totusi, pe acest sfert nu poate fi neglijat favoritul numarul 3, neamtul Alex Zverev, Alcaraz si Zverev urmand a se intalni, daca se respecta seedingul, in sferturile de finala.

In finala il va astepta probabil grecul Stefanos Tsitsipas, un jucator ce pare ca iubeste din ce in ce mai mult zgura europeana. Nu ii vad capabil pe rusii Daniil Medvedev sau Andrey Rublev sa emita pretentii la un loc in finala, de pe aceasta parte de tablou.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *